Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ekonomik anlaşmaların güncellenmesi zamanının geldiğini belirterek, ticaret ve yatırımların yeni bir ivme ile canlanacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı olan Şaroviç’e İzmir’i ve yatırım avantajlarını anlatan Ender Yorgancılar, “İzmir Türkiye’nin batıya açılan kapısı. Üretim kalitesinde dünyada ilk 5-10 sıraya girebilen firmalarımız var. Bosna Hersek ile tarihi ve kültürel bağlantılarımız var. İş ilişkilerimiz mevcut ama bu kapasiteyi daha da artırabiliriz. Bizler iş dünyasının çatı örgütleri olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz. Türkiye ile Bosna Hersek arasında imzalanmış önemli ticari anlaşmaların bazıların güncellenmesi gerekiyor. Böylelikle ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırımlar yeni bir ivme kazanacak. Biz konularımızı aktarıyoruz, burada görev siz siyasetçilere düşüyor” dedi.

Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanı Şaroviç de, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesinin gelişmesine çok katkıda bulunduğunu vurgulayarak kendilerine verilen desteğe teşekkür etti. Türkiye ile imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın Bosna Hersek’e çok katkı sağladığını belirten Mirko Şaroviç, “2014 yılında ülkelerimiz arasında 500 milyon civarında olan dış ticaret hacmi bu yıl 600 milyon doları aşacak. Yıllar itibariyle artan bir ivme söz konusu, umarım İzmir ile dış ticaretimizin yüzdesi de artacaktır” dedi.

(İHA)