Ankara Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Cengiz Güler, Milli Eğitim Bakanlığının sürücü kursları taban fiyatını belirlemesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güler, sektörün çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve bu durumun sürücü kurslarını tükenişe doğru götürdüğünü ifade etti. Vatandaşların sürücü kurslarından daha mükemmel bir hizmet beklediğini kaydeden Güler, “Türkiye’de 3 bin 440 civarında sürücü kursu bulunuyor. Buralarda yaklaşık 40 bin personel çalışıyor. Yaklaşık 28 yıldır sürücü adayı eğitimi özel sürücü kursları tarafından yerine getiriliyor” dedi.
Sektörün bu dönemde çektiği sıkıntılardan kurtulması için taban fiyat uygulamasına geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sürücü kursları için taban fiyatı belirlenmesi en azından sektördeki haksız rekabeti önleyecektir. Biraz olsun nefes aldıracaktır. Her il kendi fiyatını belirlemelidir. Her ilde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fiyat Tespit Komisyonları kurulmalıdır. Bu komisyon sivil toplum kuruluşları konfederasyon, federasyon ve derneklerden oluşmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ise sürücü kursları için bir taban fiyat belirlemelidir. Bu taban fiyatının altında uygulama yapan sürücü kursları derhal kapatılmalıdır” dedi.
(İHA)