Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğalgaz fiyatlarının Şubat ve Mart ayında fiyat mekanizmasının aynı kalacağını ve açık veya gizli bir zammın söz konusu olmadığını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) 8. Sektör Toplantısı’na katıldı. JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yıldız, Doğalgaz fiyatlarının Şubat ve Mart ayında fiyat mekanizmasının aynı kalacağını ve açık veya gizli bir zammın söz konusu olmadığını belirterek "Doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. Şubat ve Mart ayı aynı şekilde aynı fiyat mekanizmaları ile birlikte kullanacak. Ne açıktan bir zam vardır ne gizliden bir zam vardır" diye konuştu.
Milli Güvenlik Kurulu’nda bir sunum yaptınız. Burada yaptığınız sunumda bizimle paylaşabileceğiniz bir şey var mı? sorusuna Bakan Yıldız, “Dün Milli Güvenlik Kurulu’nda gerek enerji sektörünün arz güvenliği ile alakalı gerekse bütün bu bölgedeki oluşan yapının enerji sektörü açısından baktığımızda nasıl göründüğüne dair bütün dünya ülkeleriyle nerede olduğumuza dair bir sunum yaptık” cevabını verdi.
Seçimler de 3 dönem kuralı hatırlatılan Bakan Yıldız, “3 dönem kuralını takriben iki yıldır savunanlardan birisiyim. Bizden daha kabiliyetli olduğuna inandığımız arkadaşlara bu görevleri zamanı gelince devretmemiz lazım. Arkadaşlarımızın bir kısmı 3 dönem milletvekilliğinden dolayı müracaat edenler var. 3 dönemi bittiği için bazı şehirlerde aday adaylıklarını daha fazla müracaat olduğunu görüyoruz. Onlar bu kurala dayanarak müracaatlarını yaptılar. Bizim bu manada kendimizden sonra ki arkadaşlarımıza, hizmet yalnızca milletvekilliği yalnızca bakanlıklarla değil. Hizmeti sınırlandırmamak lazım, eğer amacımız buysa, 3 dönem kuralının bu şekliyle devam edeceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
(İHA)