Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte ATV televizyonunda yayınlanan ve Müge Anlı tarafından sunulan programa konuk oldu. Anlı ve program ekibinin bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyasına destek çerçevesinde programa konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anlı’nın okuma-yazma seferberliği konusundaki gayretlerini yakından takip ettiğini belirterek, “Böyle bir kampanya olur da, bizim buna destek vermememiz düşünülebilir mi?” dedi.

“MİLLETİMİZİN BU KAMPANYAYA DESTEK VERECEĞİNE İNANIYORUM”
Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara bu kampanyayla ilgili gerekli talimatların verildiğini ve imkânların seferber edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizden bu desteği bekliyoruz. Bu tür kampanyalarımızla eğitim-öğretim konusundaki eksiklerimizi önemli ölçüde giderdiğimizi düşünüyorum. Geçmişte çok yüksek oranlarda olan okuma-yazma bilmeme düzeyini sıfıra indirene kadar bu çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
2003 yılında eşi Emine Erdoğan ile birlikte başlattıkları “Haydi Kızlar Okula” kampanyasıyla bu konuda attıkları adımı hatırlatan ve bu adımın meyvelerini verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin okuma-yazma kampanyalarına hassasiyetinin eskiden beri bilindiğini bu kampanyaya da destek verileceğine inandığını söyledi.
Okuma-yazma bilmeyip de öğrenmek isteyen vatandaşların, taleplerini Millî Eğitim Bakanlığı’na, valiliklere, kaymakamlıklara ve muhtarlıklara iletebileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim için en büyük mükâfat, bu tür kampanyalarla okuma-yazma öğrenmesine vesile olduğumuz her bir vatandaşımın sevincine ortak olmaktır” şeklinde konuştu.
Kampanya bitiminde okuma-yazma öğrenenlerin sertifikalarının verileceği törene de davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu tür büyük organizasyonlarla diploma törenlerini birlikte icra etmemiz, sadece bizi değil tüm milletimizi sevindirecektir. Özellikle de ülkemizde hâlâ 2,5 milyonun üzerinde insanın okuma-yazma bilmiyor olması, bu tür kampanyaların önemine işaret ediyor. Üstelik bu sayının kayda değer bir bölümü İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerimizde bulunuyor. Okuma-yazma kurslarıyla yılda ortalama 100 bin vatandaşımızın önünde yepyeni bir dünya açılıyor.”
Medya kuruluşlarının gösterdiği hassasiyetle kampanyaya katılımın daha da artabileceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta başında ders başı yapacak öğrencilere ve kampanyaya katılacak vatandaşlara başarılar diledi.
EMİNE ERDOĞAN: “ANA-KIZ OKULDAYIZ KAMPANYASI’NDA SERTİFİKA VERDİĞİMİZ KARDEŞLERİMİZİN SAYISI 1 MİLYON 832 BİN”
Okuma-yazma seferberliklerine yıllardır verdiği desteğe işaret eden Emine Erdoğan da, “Ülkemizin bu derin yarasının tedavisine katkı sağlamak için bizzat başlattığımız ve başarıyla neticelendirdiğimiz kampanyalar bulunuyor. Sadece Ana-Kız Okuldayız Kampanyası’nda sertifika verdiğimiz kardeşlerimizin sayısı 1 milyon 832 bindir. Ayrıca, sizler gibi kıymetli arkadaşlarımızın yürüttükleri kampanyalara her türlü desteği verdik, veriyoruz” dedi.
Hedeflerinin, kadını ve erkeğiyle tüm vatandaşların okuma-yazma öğrenebilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, Anlı’ya böylesine önemli bir konuya gösterdiği hassasiyet dolayısıyla teşekkür etti.