Malatya İnönü Üniversitesinde 2016 yılı Haziran ayında yapılacak olan Rektörlük seçimleri öncesi adaylar ile ilgili açıklamalar ve iddialar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Rektörlük seçimleri ile ilgili iddialar arasında İnönü Üniversitesi Mevcut Rektörü Cemil Çelik'in Rektörlük yarışına Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Cafer Özkul'un girmesi için uğraştığı iddia ediliyor. Rektör Cemil Çelik ile ilgili iddia da; "Rektör Cemil Çelik hoca miras yedi gibi Mikro-Milliyetçilik yaparak kendi gibi, Hekimhanlı olan ömrünü dışarıda geçirmiş elektrik profösürü ve türban karşıtlığı ile bilinen Cafer Özkul'u rektör adayı yapmaya çalışması düşündürücü" deniliyor. Bu iddianın eleştirilen diğer yönü ise Malatya'da isimlerini Yurt içi ve Yurtdışında duyurmuş başarılı ve memleketinde hizmet eden Profesörler dururken, Yurt dışından bir ismin dayatılmaya çalışılmasına tepki toplamaya başlandığı gözlemleniyor. 

Tıp Fakültesin'de çalışıp Turgut Özal Tıp Merkezini ve İnönü Üniversitesini Dünya'ya tanıtıp dünya markası yapmaya çalışan Prof. Ramazan Özdemir, Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Cengiz Ara, Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Prof. Dr. İlhan İçen gibi isimler'inden birinin Rektör olarak görmek istiyor. Malatya'nın Öz Evlatları Parayı ve Kariyeri ellerinin tersiyle itip doğdukları şehri terk etmeden gece gündüz demeden, çabalamanın mükafatanı görmeleri gerektiği kanaati kulislerde konuşuluyor. 

İnanıyoruz ki, Rektörlük seçimleri sonuçlanınca Türkiye Cumhuriyeti 12. CumhurBaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herzaman olduğu gibi halkının ve Hakkın yanında olacaktır. Kendisine takdim edilen listeden, görevi hakkıyla yapabilecek, Memleketinin üniversitesini vatan olarak görüp çalışan, başarılara imza atan, Milli ve Manevi duyguları incitmeyecek, Üniversite ile Malatyayı ve sanayiyi kaynaştıracak adaylardan birini atayacağını düşünüyoruz. Rektörlük seçimleri zamanı ortada görünenlere pirim vermeyeceğine de inancımız sonsuzdur.

Haber : Hasan YAĞMUR / MalatyaGercek.com - Özel Haber