Gerçekten düşünememe denen bir hastalığı var bilhassa bu Müslüman ülkelere has bir hastalık. Takım tutar gibi, yense de, yenilse de, hep savunan. Hatayı asla ona yakıştıramayan bir hastalık. Kendi partisi, kendi cemaati, kendi mezhebi, kendi meşrebini hep haklı gören ve düşünememe hastalığına yakalanmış milyonlar. Eleştiri asabiyet de görenler.

Dünyaya bakıyorum ve bu dünya içinde ¼ Müslüman olan İslam ülkelerine bakıyorum da, ayakları üzerinde duran aklı başında bir Müslüman ülke yok. Halkı Müslüman olan İslam ülkelerinin yöneticilerine bakıyorum, hatta dönüp dönüp tekrardan bakıyorum; Ya dış güçlerin güdümündeler ya da zevkü-safa içinde yaşıyorlar. Çarıkla gelip milyar dolar hesaplara kavuşanlarından tutunda, kendilerine özel harem oluşturanlarına kadar, her şehire krallıklarını kuranlara, Allah Resulünün yasakladıkları başta olmak üzere kısacası, İslam’a aykırı ne varsa yapmaktalar.

Bu ülkelerin Müslüman halkı neden bunlara ses çıkarmazlar, tepki göstermezler? Tunus’ta başlayan kıvılcım tam da bunları kalplerinden vurduysa da, Libya da, Mısır da, Suriye de tam bu sistemler ölüyor dediğimiz anda dünyaya şimdiye kadar batı düşüncesi denilen demokrasi, insan hakları vs. batılılar için menfaat, çıkar ve dinsel taassubdan başka bir şey olmadığını gösterdiler.

Haliyle bizlere üniversitelerde hayran hayran batı düşünce sistemini anlatanlar ve İslam ülkelerinde batı düşünce sistem hayranları bu düşünce sisteminin altında kalarak bir yudum su dahi boğazlarına nasip olmadan öldüler galiba! Batı düşünce sisteminin altında sömürü, kan ve gözyaşından başka bir şey arayanlar yanılırlar.

Neden batı Mısır’a sahip çıkmadı.

Neden batı Suriye’nin zalimine bir şey yapamadı. Şimdi de Irak aracılığı ile İsrail’e sahip çıkma adına Irak devletini yeni Irakçıklar türeterek ortamı germeye devam ediyor. “İşid” denilen bir terör örgütü kuruluyor. Kuran kim, nereden kaynak alıyor. Bunların ardında batı var. Bunların ardında batılı düşünce kurumları var. Bunların ardında geziciler var. Bunların ardında ABD ve Avrupa birliği devletleri var. Amaç Müslümanlar uyanmasın. En büyük pazarımız. Bu pazarı kimseyle paylaşmayız diyorlar.