Endonezya’nın en yüksek ikinci aktif volkanı olan Rinjani dağındaki volkanik patlamalar nedeniyle Avustralya’dan Bali’ye yapılacak uçak seferlerini iptal edildiği bildirildi.
Endonezya’da bulunan Rinjani dağındaki volkanik patlamalar nedeniyle Avustralya-Bali seferlerinin durdurulduğu kaydedildi. Virgin Avustralya Havayolları ve Jetstar Havayolları’nın konuyla ilgili açıklamasında, Volkanik Hareketler Danışma Merkezi’nin Endonezya’da bulunan Denpasar Havalimanı çevresinin güvenli olmadığı uyarısında bulunduğu bildirildi. Virgin Avustralya Havayolları’nın 10, Jetstar Havayolları’nın ise 6 uçuşunu iptal ettiği ve yarınki uçuşların yapılıp yapılmayacağına daha sonra karar verecekleri bildirildi.
Endonezya’daki Lombok adasında bulunan Afet Yönetimi Merkezi Başkanı Azhar, dün meydana gelen patlamanın ardından volkanların uyarı düzeyinin normal seviyenin biraz üzerinde olduğu kaydederek, “Büyük bir patlama olasılığına karşı yürürlükte olan bir tahliye planımız var. Ancak, uyarı düzeyine göre şimdilik bu plana gerek yok” dedi. Volkanik hareketlerin etkilediği 7 bölgede yaşayanlara 4 bin maskenin dağıtıldığını ifade eden Azhar, bölge halkının da patlama alanından 3 kilometre uzaklıkta bulunmaları konusunda uyarıldığını belirtti.
Lombok adasında görülen volkanik hareketlenmeler nedeniyle son aylarda üçüncü kez uçuşlar iptal ediliyor.
(İHA)