Terör örgütü IŞİD’in yayınladığı görüntülerde rehinelerin infazını gerçekleştiren ‘Cihatçı John’un kimliğinin tespit edildiği bildirildi.
IŞİD’in rehin aldığı Batılı rehinelerin infazını gerçekleştiren militanın kimliğinin tespit edildiği kaydedildi. İngiliz güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen incelemelerin ardından yapılan açıklamada, militanın Londra doğumlu Muhammed Emwazi olduğunun ortaya çıktığı ifade edildi. Yetkililer, operasyonla ilgili bazı nedenleri gerekçe göstererek militanın isminin daha önce açıklanmadığını kaydetti. Emwazi’nin 2006 yılında Somali’ye giderek El Şebab örgütü için mali destek sağlayan İngiliz eski kontrol emri şüphelisinin suç ortağı olabileceği belirtildi.
Emwazi ilk olarak Ağustos ayında ABD’li gazeteci James Foley’in infaz edilişini gösteren videoda görüntülenmiş, daha sonra ise gazeteci Steven Sotloff, İngiliz yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve ABD’li yardım görevlisi Abdul-Rahman Kassing’in infaz edilişine dair videolarda görülmüştü.
(İHA)