IŞİD militanlarının son 3 gün içerisinde kaçırarak rehin aldığı Süryanilerin sayısının 220’ye ulaştığı bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, son 3 gündür Süryanilerin yaşadığı Haseki bölgesindeki köylere saldıran IŞİD’in 220 Süryaniyi kaçırdığını bildirdi. Açıklamada, “IŞİD tarafından Haseki’de bulunan 11 köyden en az 220 Süryani kaçırıldı. Kaçırılan rehinelerin kurtarılması konusunda Arap kabileleri ve Süryani toplumu temsilcileri ile görüşmeler devam ediyor” denildi. IŞİD’in kentin batısında bulunan Tal Tamer bölgesinde 10 Hristiyan köyünü de kontrol altına aldığı kaydedildi.
Hristiyan nüfusunun 1.2 milyon olduğu Suriye’de 2011 yılı içinde ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle çoğunluğu Haseki’de olmak üzere 30 bin Süryani hayatını kaybetmişti.
Öte yandan, Irak sınırı yakınlarında bulunan El Kaim kentinde gece boyunca düzenlenen hava saldırılarında en az 17 IŞİD militanının ve 9 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedildi. El Kaim’de bulunan hastane yetkilileri Al Rumana ve Husaiba bölgeleri hedef alınarak gerçekleştirilen saldırılar sırasında 29 militanın yaralandığını ve bazı yaralıların tedavi için Suriye sınırına götürüldüğünü kaydetti. IŞİD‘in günlük yayın yapan radyosu El Bayan, Ek Kaim yakınlarının vurulduğu saldırılarda 3 kişinin öldüğünü ve kadın ve çocukların aralarında bulunduğu çok sayıda yaralının olduğunu duyurdu.
Koalisyon güçleri tarafından Bağdat’ın batısında bulunan El Rutba bölgesine atılan bombanın patlaması sonucunda ise 6 IŞİD militanının ve 11 sivilin öldüğü bildirildi.
(İHA)