Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımı konusunda yeni adımlar atması gerektiğini söyleyerek, “Türkiye Ermenistan tabularını yıkmalı” dedi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ermeni temsilcilerle ile bir araya geldiği yemekte 1. Dünya Savaşı yıllarında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hollande, konuşmasında Türkiye’nin yaşamını kaybeden Ermeniler konusunda yeni adımlar atması gerektiğini söyleyerek, “Tabuların yıkılması gerekiyor. Gerçeklerin ortaya çıkarılması konusunda yapılan çabalar devam etmeli. Türkiye’nin bu yüzyıl dönümünde iyi niyet gösterilerinde bulunacağına, tanıma yolunda yeni adımlar atacağına inanıyorum” dedi. Avrupa Birliği’nde yer alan Fransa’nın en büyük Ermeni toplumu üyelerine hitap eden Hollande, Ankara’nın duruşunun durdurulması gerektiğini de vurgulayarak, “Ermenistan ve Türkiye için tabularını yıkarak yeni bir başlangıç yapma zamanıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl yaptığı taziye açıklamasında, Türkiye’nin Ermeni soykırımını tanıması konusunda yapılan baskılara karşı aktif olarak mücadele ettiğini ifade etmişti.
(İHA)