Üniversite adayı öğrencilerin tercih yapmasına sayılı günler kaldı. 6-14 Temmuz arası tercih yapacak öğrenciler, bu yıl 4. sü düzenlenen İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’ndaki Üniversite Tercih Fuarı’nı ziyaret ediyor.
Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kariyer yolunda belirledikleri hedeflerinin temel taşlarının açıldığı ve tercih dönemine geçtiklerini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Etkinlik ve Projeler Direktörü Dilek Sevtap Gürbüz, Üniversite Tercih Fuarı’nda adaylara yardımcı olduklarını belirtti. Her yıl başarı sıralamasının değiştiğinden dolayı tedirgin olan öğrencilere tavsiyede bulunan Dilek Sevtap Gürbüz, “Başarı sıralamaları her yıl değişir. Ben geleceğin mesleğine değil, mesleğin geleceğine inanıyorum. Öğrencilere, öncelikle mutlu olacakları ve sonra kariyerlerini belirleyecekleri meslekleri seçmelerini öneriyorum. Öğrencinin seçimleri önceden belirlediyse başarılı olurlar ve değişiklikler başarıyı etkilemez” dedi.
Üniversite Tercih Fuarı’nda aday öğrencilere ön bilgi vermeyi ve elde ettikleri başarılar sonucunda nerelere yerleşebileceklerini göstermeyi hedeflediklerini belirten Gürbüz, istedikleri mesleği okuyabilmek için yeterli puan ve başarı sıralamasının ölçülmesi konusunda da tercih uzmanları ve akademisyenlerle birlikte rehberlik ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Öğrencilere tercih sürecinde sundukları danışmanlık hizmetinden söz eden Gürbüz, “Nişantaşı Üniversitesi öğrencilere nasıl bir imkan sağlıyor, nasıl bir kariyer planı yapıyor, eğitim süresince uygulamalı ders olarak neler görüyorlar gibi soruları cevaplandırıyoruz. Öğrencileri bilgilendirme sürecinde, onlara uzman kadrolarla ve sektörden duayenlerle buluşturarak seçtikleri mesleğin kendilerine uygunluğunu ve mesleğin uygulamalarını aktarıyoruz” ifadelerine yer verdi.
(İHA)