Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, “40 kadar Avustralyalı kadın, terör saldırılarına katılıyor ya da terör örgütlerini destekliyor” dedi.
Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmada son dönemlerde terör örgütlerine katılmak üzere Suriye ve Irak’a giden kadınların sayısındaki artışa değindi. Bishop, her geçen gün Suriye ve Irak’a IŞİD ile birlikte savaşan eşlerine katılmaya veya militanlarla evlenmeye giden kadınların sayısının arttığını kaydederek, Avustralya’dan da 40 kadar kadının terör saldırılarına katıldığını ya da terör örgütlerini desteklediğini söyledi. Suriye ve Irak’a giden farklı ülke vatandaşlarının neredeyse 5’te 1’inin kadın olduğunu ifade eden Bishop, kadınların IŞİD gibi terör örgütlerine katılmalarının mantığa sığmadığını dile getirdi. Bishop ayrıca, ailelere gençlerin kendilerini bu tür örgütlerden korumaları konusunda yardımcı olmaları uyarısında bulundu.
Avustralyalı yetkililerin ise bu ülkelere giderek terör örgütlerini destekleyen kişilerin ülkelerine dönmeleri sonucu meydana gelebilecek iç güvenlik tehditlerinden endişe duydukları bildirildi.
(İHA)