Macar medyası, pazar günü Türkiye’de yapılan genel seçimlere geniş yer ayırdı. Özellikle Macar televizyonları Türkiye’deki seçimle ilgili, ‘‘AK Parti zafer kazandı’’ başlıklarıyla görüntülü haber servisi yaptı.
Macaristan’daki MTV1, TV2, ATV, RTL Klub, Hir TV, televizyon kanalları seçimle ilgili yaptıkları yorumlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi olan AK Parti’nin büyük bir zafer kazanarak tek başına 4. kez hükümeti oluşturacak çoğunluğu sağladığını, Türkiye’nin bu hükümetle tekrar istikrar sağlayacağı görüşünde bulundu. Ülkedeki gazetelerin internet sitelerinin yanı sıra internet haber siteleri de Türkiye’deki seçimlere geniş yer ayırdı.
Günlük siyasi gazetelerin internet siteleri, Nepszabadsag, Nepszava, Blikk, Metropol, Esti Hirlap ve internet haber siteleri, Origo, İnfo Radyo, MNO, Hirado ise, Türkiye’deki seçimlerde büyük bir sürpriz yaşandığını duyurdu. AK Parti’nin oyların neredeyse yüzde 50’sini alarak büyük sürpriz gerçekleştirdiğini, seçimlerden önce yapılan anketlerde AK Parti’nin yüzde 44 civarında çıkan oy sonuçlarının ardından AK Parti yöneticilerinin bayram yaptığı yorumunda bulunan Macar siteleri, ‘‘Türkiye’de AK Parti sildi süpürdü’’ gibi başlıklar attı.
Bazı siteler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını başlıklarına taşıdılar ve ‘‘Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlar bütünlüğe oy verdiler’’ başlığını kullandı.
(İHA)