KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ta bugün başlayan özlü müzakereler kapsamında ara bölgede bir araya geldi.
Kıbrıs’ta al-ver süreci anlamına gelen özlü müzakereler bugün başladı. Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisi’ne ayrı ayrı geldi. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından karşılanan Akıncı ve Anastasiadis daha sonra görüşmeye geçti. Görüşmeye, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in yanı sıra Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis de katıldı. Saat 09:10 sıralarında başlayan görüşmenin halen devam ettiği bildirildi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Anastastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından saat 19:20’de Brüksel’e gidecek. Akıncı, 3 günlük ziyareti kapsamında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un da aralarında bulunduğu üst düzey yetkililer ile bir araya gelecek.
(İHA)