ABD’de bulunan Ermenistan Büyükelçiliği önünde bir araya gelen grup Hocalı Katliamını protesto etti.
ABD’nin başkenti Washington’da bir araya gelen grup 23.yıl dönümünde Hocalı Katliamını protesto etti. Washington’da bulunan Ermenistan Büyükelçiliği önünde “Ermenistan komşularının topraklarına saygı duy”, “ABD, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü destekliyor”, “Azerbaycan’dan defolun” ve “Azerbaycan’ın üzerinden elini çek” pankartları açan grup, “Hocalı için adalet”, “Yazıklar olsun sana Ermenistan”, “Azerbaycan’dan defolun” sloganları attı.
Eyleme katılan Zahur Bayram, eylem sırasında yaptığı açıklamada, “Ermeniler kendi milli varlıklarını yalan ve iftiralar üzerinde kuran bir millettir. Tarihte bu böyle olmuştur. Osmanlı’nın son dönemlerinde Ermeni çetelerinin yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Fakat Ermeniler bugün mevcut olamayan sözde bir soykırım iddialarını elinde bayrak ederek, dünyanın gözüne sokarak Türkiye ve Türk dünyasına karşı kullanmaktalar. Oysa ki bundan 23 yıl önce, biraz önce de söylediğimiz gibi tarihin en büyük vahşetlerinden biri yaşandı. Ermeniler nedense ne kendi tarihleri ne de bugünleri ile yüzleşmek istemiyorlar. Ama Türk dünyası olarak bizlerin görevi, özellikle Türk ve Azerbaycan diasporaları birleşerek Ermenilerin yapmış oldukları dünyaya haykırabilmek ve dünyaya kanıtlayabilmek. Dünya’dan da bu çifte standartlara son vermesini talep etmek. Bizler de bugün bunun için buradayız. Ermenilerin Hocalıda kadınlarımıza, bebeklerimize yaptıkları cezasız kalmamalıdır” dedi.
Davut Turan ise, Ermenistan’ın yaptıklarını protesto etmek için toplandıklarını kaydederek, “Biz burada Ermenistan devletini protesto etmek için toplanıyoruz. Ermenistan, Karabağ’ın Hocalı kasabasında 23 yıl önce erkek, çocuk ve kadınları öldürerek insanlık dramı yaşatmıştır. Ne yazık ki dünya bu gerçeği görmüyor, Ermenilerin yalanı ile besleniyor. Ve bu gerçeği ABD’nin yetkililerine, resmi kişilerine duyurmak için toplanıyoruz. Çünkü bunlar 100 yılın bir yalandan bahsediyorlar ama yakın çağımızdaki bir gerçeği görmüyorlar. Bunu dünyaya, insanlara göstermek için toplanıyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)