Türkiye'de tam 6 ay önce, 6 Şubat 2023 tarihinde yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem oldu. Hatay merkezli ve 11 şehri etkileyen deprem bölgesinde işçi alımı yapılacağı açıklandı. 25-30 bin TL maaş işe başlayan iş imkanlarında farklı pozisyonlar farklı maaş alıyorlar. 

En Çok İhtiyaç Ekskavatör Operatörü 

Deprem bölgesinde 6 ay geçmesine rağmen hafriyat kaldırma çalışmaları halen devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yandan firmalar deprem bölgesinde hafriyat kaldırma çalışmaları halen devam ediyor. Hatay, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda firma en düşük 30 bin TL maaşla ekskavatör operatörü alımı yapmak istiyor. Çalıştığı pozisyona ve yeteneklerine göre işçi maaşları 100 bin TL'ye kadar çıkacak. 

Deprem Bölgesine 30-100 Bin TL Maaşla İşçi Alımı Yapılacak Haberi

Kamyon Sürücüsü Alımında Büyük Fırsat

Türkiye'de deprem bölgesinde çalışmak isteyen herkese işçi alımı fırsatları var fakat işçi alımı sadece ekskavatör alanında yapılmayacak. Hurda demir atıklarını toplayacak personelden kamyon sürücüsü alımına kadar onlarca pozisyon var. İşçi alımından haberdar olmak ve deprem bölgesine çalışmaya gitmek için elbette tecrübe gerekiyor. Yeni personel veya eğitilecek personel operatör alımında istenmiyor. 

Öncelik Depremzedelere Verildi

Özellikle Hatay ve Maraşta faaliyet gösteren enkaz kaldırmada çalışan şirketlerin işçi alımında depremden etkilenen vatandaşlara öncelik gösterilecek. Depremzeler, deprem bölgelerinde çalışmak için önceliklidir. Bölgedeki firmalar en çok işçi bulamamaktan şikayet ediyor ve çeşitli yöntemler ile personel bulmaya çalışıyor. Aşırı sıcak ve yoğun çalışma mesaisi sebebiyle zor şartlarda çalışacak personel bulmakta çok ciddi sıkıntılar çekiliyor. 

Deprem Bölgesine 30-100 Bin TL Maaşla İşçi Alımı Yapılacak

İşçi Alımı İçin Nereye Başvurmak Gerekiyor?

Deprem bölgesinde işçi alımı başvurularını yapmak için ilk seçenek elbette bölgede faaliyet gösteren firmaların internet sitelerinden firmalara ulaşmaktır. Bunun haricinde bölgeye gidip bizzat fiziksel olarak başvuru yapmak gerekiyor. Eğer deprem bölgesine gidip başvuru yapma durumunda değilseniz hangi şehirde çalışmak istiyorsanız o şehrin valiliği, belediye, muhtarlıklarına ulaşarak hemen işbaşı yapma şansınızı artırabilirsiniz. 

Sadece hafriyat kaldırma değil aynı zamanda yeni yapıların inşasında da çok sayıda personel alımı yapılıyor. İnşaat işçileri,  operatörler, sahada çalışacak personel aranıyor. Merak ettiklerinizi yorum olarak sorabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Ufku