Geçmişten bu güne baktığımızda CHP içerisinde oldukça büyük değişiklikler görmekteyiz. Eskiden bu partinin bir rotası ve yönetiminde bir bütünlüğü vardı. Vardı ama şimdi içi kaynamakta olan sürekli olumsuzluklarla gündeme gelen bir parti halini aldı.

Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin ve bir çok kişi birbirini ekarte etmeye çalışıyor.Hemen hemen hepsi koltuk peşinde. Şuan koltukta oldukça rahat bir biçimde oturan kişi ise sayın Kılıçdaroğlu.Kendi içlerindeki hesaplaşma bitmediğinden bir türlü rotalarını belirleyemiyorlar ve yanlış kişilerin ellerinden tutup yanlış hamlelerde bulunuyorlar. Sadece bir savaşı bir saldırıyı görüyoruz yıllardır. Halbuki başkalarına bulaşmak yerine sadece kendi görevlerini yapıp hizmetlerde bulunsalar hem onlar rahat edecek hem de milletin güvenini kazanacaklar.

Seçim yenilgisini bir türlü hazmedemeyen ve her nedense bir türlü kendisini sorgulamayan CHP bakalım Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne yapacak? Bu istikrarsızlıkla giderlerse işleri biraz zor görünüyor. Ayrıca seçime bir ay kala adı sürekli cemaatle anılan CHP, üzerinden bir türlü bu yükü atamadı. Çünkü halen cemaat ile ilişkilerini devam ettirmekteler ve bu ilişki solcu CHP’lileri rahatsız etmektedir.

Gerçek bir siyaset yapmak yerine halen cemaatle görüşmeleri gerçekten akıl alır birşey değil. Bu adımları yüzünden oy kaybettiklerinin ya farkında değiller ya da inatla oylarını alırız diyerek gözlerini solcu CHP’lilere kapatmışlar.

Tamamiyle yanlışlarla dolu hatalar içeren adımları atmaktan kaçınmıyorlar. İnsanları aptal yerine koymaları ve ”nede olsa toplum geçmişte olanları unutuyor o nedenle biz bu yolda gidelim oy almak için”demeleri solcu kesimi bir hayli rahatsız ediyor ve kendilerinden uzaklaştırıyor. Bu toplum zamanında karşı geldiğiniz cemaate karşı şimdi bir yakınlık içerisinde olmanızı unutmadı.

Bu toplum zamanında partinizden ihraç edilen Musatafa Sarıgül’ü aday göstermenizi unutmadı,

Bu toplum zamanında öğrencilerin ellerinden aldığınız devlet tarafından verilen bursların şimdi biz geri vereceğiz demenizi unutmadı.

Bu toplum,kiminle ve ne şekilde ilişki kurduğunuzu unutmadı!

Bu toplum ne sizi ne de geçmişinizi unutmadı ve unutmayacak!

İsterseniz sizde bunları unutmayın ve kendi içinizde ciddi kararlar alıp bu çarpıklıkları giderin.En azından partinin geleceği açısından…

Dün Silivri’de sahip çıktıklarımız bu gün dışarıda ise bu cemaatçiler sayesinde değil,sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir.

Türkan Saylan’ı sabahın köründe hasta haliyle içeri alan cemaatçilerin yanındasınız.

Biz bunları unutmadık.Aslında sizlerde unutmadınız ama öyleyse neden içinizden bazı milletvekilleri ABD’ye gidip cemaatle görüşmelerde bulunuyor?

Halen bu yanlış adımları atmayı inatla sürdürürken nasıl toplumdan oy alabilmeyi hedefliyorsunuz bir türlü anlamıyoruz.

Bakalım önümüzdeki günlerde hangi yanlış rota üzerinden gidecekler?Milletin oyunu alabilmek için hangi adayı belirleyip ortaya atacaklar?

Aslında kafalarında netleşen bir isimde olabilir ama açıklamayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararının ardından yapacağa benziyorlar.Çünkü önümüzdeki günlerde bizleri çok şaşırtacak bir isimle karşımıza çıkabilirler.

Ayça TETİK