Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, hazırladıkları proje ile Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge birincisi olan Sadullah Gencer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi.
Hazırladıkları “Akıllı telefonların ortaöğretim öğrencileri üzerindeki olumsuz etkileri” isimli proje ile onlarca proje arasında birinci seçilerek ilçeye dönen öğrenciler, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ı önce makamında ziyaret ettiler, ardından ise proje merkezine geçerek proje ile ilgili Kaymakam Erkan’a detaylı bir sunum gerçekleştirdiler. Proje merkezinde Okul Müdürü İbrahim Ekin ve Bilgisayar Öğretmeni Nurettin Aydın rehberliğinde öğrenciler Enes Tarlan ve M. Hüseyin İnce tarafından hazırlanan proje ile ilgili Kaymakam Erkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer’e detaylı sunum yapıldı. Hazırladıkları projede akıllı telefonların öğrenciler üzerindeki olumsuzlukları ve gelecekte karşılaşılabilecekleri sıkıntıları ele alan öğrenciler, ayrıca çözüm yolları ilgili de fikirlerini sundular.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ile birlikte öğrencilerin sunumunu dikkatlice izleyen Kaymakam Erkan, sunumdan sonra hazırladıkları proje için öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Öğrencilerin hazırladıkları projenin önemine vurgu yapan Murat Erkan, “Öğrencilerimizin saha araştırması yaparak hazırladıkları proje son derece önemli bir proje. Proje konu itibariyle de son derece önem arz ediyor. Çok farkında değiliz belki, ancak bilinçsiz olarak kullanılan akıllı telefon ve internet konuları her geçen gün tehlike arz etmeye başladı. Bu konu en az uyuşturucu konusu kadar tehlikeli bir hal almaya başladı. Bu nedenle erken teşhis ve müdahale etmek gerekiyor. Öğrencilerimizde hazırladıkları bu proje ile bu önemli konuya dikkat çektiler. Bizlerinde gençlerimizi ve öğrencilerimizi bu konuda çok iyi bilgilendirme ve bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu vesile ile projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve elde edilen başarıdan ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.