Adana’da tanınmamak için başına çöp kovası geçiren hırsız, apartmandan bisiklet çaldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesine bağlı 2000 Evler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre hırsızlık suçundan cezaevine giren Murat Y. (36) cezasının bir bölümünü kapalı cezaevinde çektikten sonra açık cezaevine nakledildi. Bu sırada ailesini ziyaret hakkını kullanan Yalçın, 2 günlüğüne izin alıp Adana’ya geldi. İzin süresi dolan Murat Y, cezaevine dönmek yerine hırsızlık yapmaya çıktı. Bir önceki olayda güvenlik kamerasından belirlenip
cezaevine giren şahıs, bu kez hırsızlık yapmak için farklı bir yöntem denedi. Hedefindeki apartmanın önüne yüzünün tanınmaması için kafasına çöp kovası geçiren hırsız şifreli kilit sistemi olan binanın giriş kapısını açmaya ve uzun süre zillere basarak içeriye girmeye çalıştı. Bunu yaparken de başına geçirdiği kovayı bir eliyle tutarak kameraya görüntü vermemeye çalıştı. Uzun uğraşılarına rağmen binaya girmeyi başaramayan hırsız tam vazgeçtiği sırada, apartmanda oturan bir kadın geldi. Kendisini temizlik şirketi elemanı olarak tanıttığı öğrenilen hırsız elinde kova ve süpürge ile birlikte kadının açtığı kapıdan apartmana girdi. Bir süre katlarda dolaşıp çalmak için bir şey bulamayan Murat Y. binadan dışarı çıkacağı sırada süpürgeyi uzatıp kameranın açısını değiştirdikten sonra Mehmet T.’nin oğluna ait bisikleti çaldı.
Mehmet T.’nin şikayeti üzerine kameradaki kayıtları inceleyen polis, kullandığı ilginç yönteme rağmen hırsızlık şüphelisinin Murat Y. olduğunu belirledi. Cezaevi firarisi olarak da arandığı anlaşılan Murat Y., Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Hırsızlık ve cezaevinden firar etmek suçlarından adliyeye sevk edilen Murat Y., yeniden cezaevine gönderildi.
(İHA)