Maltepe’de bir inşaat sahasında yapılan çalışma sırasında kamyon vinç yan yatarak bir işçinin üzerine devrildi. İki bacağı vincin bomu altında kalarak sıkışan işçi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Olay, Zümrütevler Mahallesi Akşemsettin Caddesi üzerindeki bir inşaat sahasında saat 19.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, çalışma sırasında aşırı yüke dayanamayan kamyon vinç bir anda yan yattı. Bu sırada vincin bomu inşaat işçisi Akan Demirok’un (40) bacakları üzerine devrildi. Diğer işçilerin kurtarma çalışmaları yeterli olmayınca itfaiyeden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yaralı işçiyi sıkıştığı yerden kurtardı. Yaralı işçi Demirok, daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Demirok’un hayati bir tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan, yan yatan kamyon vincin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Polis, kazanın ardından olayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)