Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Suriye’nin Aynel-Arap kenti (Kobani) sınırında bulunan 6 köyde etkili olan aşırı yağış, sele neden oldu. Sel nedeniyle çok sayıda ev sular altında kalırken, bazı evler yıkıldı, küçükbaş hayvanlar ise telef oldu.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur, Suriye sınırında bulunan 6 köyde sele neden oldu. Sel suları Suruç ilçesine bağlı Şenlik, Alizer, Molla Hamza, Kopuz, Arıbal ve Bubik köylerinde hasara neden oldu. Selin getirdiği çamur evlerin içine dolarken, eşyalar kullanılamaz hale geldi. Sel suları nedeniyle bazı evler ise yıkıldı. Ahırları basan sular nedeniyle ise onlarca küçükbaş hayvan telef oldu. İki gün boyunca devam eden yağmur nedeniyle köylerin etrafında küçük göller oluştu.

"HİÇBİR ŞEYİM KALMADI"
Büyük tahribat yaşadıklarını belirterek kendilerine yardım eli uzatılmasını isteyen Osman Eşiyok, "Saat 16.00’ya yakın bir yağmur geldi. Adeta Nuh’un tufanı gibiydi. Biz tabi belediyeye, jandarmaya telefon açtık. Suruç Belediyesini de aradık. Allah herkesten razı olsun, kepçeler gelip suyu açtılar. Köyde hiçbir şey kalmadı. Tohum zamanı ne gübre kaldı, ne tohum kaldı, ne arpa, ne buğday kaldı. Hiçbir şey kalmadı. Evin içinde ne varsa hepsi gitti. Benim yaşım 65 ve daha böyle bir hale rastlamadım. Allah’ın tufanı işte” dedi.
Sel nedeniyle bir çok hayvanın telef olduğunu söyleyen Ethem Eşiyok ise “Sel bastı, hayvanlarımız telef oldu. Evlerin halini görüyorsunuz. Her yer suyun altında kaldı. İnsanlar perişan” dedi.
Yetkililerden yardım beklediklerini belirten İsmail Eşiyok, "Dün geceden beri burada yağmur yağdı. Yollarımız elverişli değil. Köyümüz çukurda olduğu için su bastı, koyunlarımız öldü. Hayvanlarımız telef oldu. İmkanlarımız olmadığı için biz mağdur kalıyoruz. Bize yardımcı olunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Köylerde su tahliye çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.
(İHA)