Bingöl’de özel hareket aracını uzun namlulu silahlı tarayan ve iki polisin yaralanmasına neden olan 3 terörist yakalandı.
Bingöl Valiliği, 25 Ağustos 2015 tarihinde Yenişehir Polis Merkezi Amirliği önünde bulunan özel harekat aracına saldırı düzenleyen kişilerin yakalandığını bildirdi. İki özel hareket polisinin yaralandığı saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğunu kaydedilen açıklamada, "Menfur saldırıyı gerçekleştirirken kullanılan kiralık araç ve aracı kiralayarak kullanan R.B., A.İ. ve Y.A. isimli şahıslar aynı gece ilerleyen saatlerde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahıslar yapılan adli işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecektir" denildi.

YARDIM VE YATAKLIKTAN ARANIYORDU
Öte yandan PKK’ya ‘yardım ve yataklık’ suçundan aranan A.D. isimli bir şahsın da yakalandığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca bölücü terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.D. isimli şahıs güvenlik kuvvetlerimizce yakalanmış yapılan işlemlerin ardından cezaevine teslim edilecektir. Kamu düzeninin sağlanması, vatandaşımızın huzur ve güvenini sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve tavizsiz devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
(İHA)