Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili Pınar Selek’in yeniden yargılandığı davada bugün karar çıkması bekleniyor. Duruşma öncesi açıklama yapan ‘Hala Tanığız Platformu’ üyesi, “İlk günden bugüne davada yeni hiçbir delil yok” dedi.
Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili Pınar Selek’in yeniden yargılanmaya başladığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan ‘Hala Tanığız Platformu’ pankart açarak açıklama yaptı. Grup adına yapılan açıklamada davanın 16 yıldır devam ettiği vurgulandı.
Türkçe ve Fransızca yapılan açıklamada, ‘’Mahkeme yeni ama bu dava çok eski. O kadar ki biz ona yeni Türkiye’nin eski lekesi adını veriyoruz. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 hafta önce görülen davada Cumhuriyet Savcısı Pınar Selek hakkında gerekçesiz müebbet talebini yineledi. Gerekçesiz sıfatını özellikle vurguluyoruz. Zira ilk günden bugüne davada yeni hiçbir delil yok. Yılmadan nihai beraata kadar bu davanın takipçisiyiz. Çünkü biz daha Pınar’la bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz” denildi.
Platform üyeleri daha sonra duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi. Selek’in duruşmasına saat 15.30’a kadar ara verildi.
(İHA)