Yaklaşan yılbaşı öncesinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanan sahte ve kaçak içkiye polis baskın düzenledi. Operasyonda yüklü miktarda içki ele geçirilirken, gözaltına alınan mal sahibi O.K, “Bunları arkadaşlarla kendimiz içiyoruz” dedi.
Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, bir depoda sahte ve kaçak içki bulundurulduğu ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Ardından Bağlar Mahallesi Kavaklıdere Sokak No: 41’deki depoya baskın düzenlendi. Operasyonda yüklü miktarda kaçak ve sahte içki ile sigara ele geçirildi. Koli ve variller dolusu içkilere el konulurken, içkilerin kullanılmış plastik petlerde tutulduğu gözlendi.
Baskın sırasında depoda bulunan mal sahibi O.K sahte içki hazırlarken suçüstü gözaltına alındı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan O.K, ’Kaçak içki mi satıyor sunuz?’ sorusuna, “Yok kaçak içki imal etmiyorum Aksaray’dan alıyorum” diye yanıt verdi. Bir gazetecinin ‘Bunları piyasaya mı sürüyor sunuz? şeklindeki sorusuna O.K, “Bunları kendimiz için ürettik. Arkadaşlarla içiyoruz” diye yanıt verdi.
Öte yandan, operasyonda ele geçirilen içkiler kamyonetlere yüklenerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. İçkilerin sağlığı zararlı olup olmadığı yapılacak laboratuvar tahlilleri sonucu belli olacak.
(İHA)