Bursa’nın İnegöl ilçesinde öldürüldükten sonra ayağına taş bağlanarak gölede atılan Sedat Vardar cinayetinin sanığı ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cinayet sanığı İlker U.’nun İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilirken, ilk mahkemede savunma yapmayan sanık, ikinci celse de sessizliğini bozdu.
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşma öncesinde, öldürülen Sedat Vardar’ın babası Rahmi Vardar, yanından geçen cinayet zanlısı İlker U.’nun yüzüne tükürüp, yerine oturdu.

ÖLDÜR BENİ YOKSA BEN SENİ ÖLDÜRECEĞİM
Tutuklu sanık İlker U. Mahkeme sırasında Hakime 10 sayfalık savunmasını sundu. Savunma mahkeme heyeti tarafından okundu. İlker U., savunmasında olayı ayrıntılı bir şekilde anlattı. İlker U., “Tahliye olduktan sonra uyuşturucu kullanmayı bıraktım. Sedat Vardar, uyuşturucu kullanmaya devam ediyordu. Ben hatta spor yapmaya bile başlamıştım. Sedat’la aramızda sorun yoktu. Bir gün Sedat bana ‘Yenişehir’de esrar ektim, beraber gidelim, tek çıkış yolum bu’ dedi. Benim yanında gitmemi istedi. Ben reddettim. Temiz bir sayfa açtığımı söyledim. Ben arada sırada dayım Rahmi A.’nın yanına gidiyorum, dayımın yanında çalışıyordum, yardım ediyordum. Olaydan bir gün önce İnegöl’e gitmek üzere beraber yola çıktık. O araçta hala bonzai içiyordu. O beni dayımın yanına bırakıp, Yenişehir’e gidecekti. Dayımın evinde Sedat bana ‘sana ihtiyacım var, Yenişehir’e beraber gidelim’ diyerek ikna etti. Dayımın evine gittiğimizle beraber hayvan otlatmaya gittik. Sedat hala uyuşturucu kullanıyordu. O günün gece saatlerinde 12.00 ile 01.00 arasında balık tutmak için göledin kenarına gittik. Yanımıza oltaları aldık, gölede attık ve balık tuttuk. Sedat o sırada da uyuşturucu içiyordu. O sırada bana küfürler, hakaretler etmeye başladı. Yanımızda getirdiğimiz ve karpuz kesmek için kullandığımız bıçağı aldı ve bana salladı, fakat denk gelmedi. O sırada taşa takılıp yere düştü ve bende üstüne atladım, bıçağı alıp, bıçaklamaya başladım. O sırada Sedat bana ‘öldür beni yoksa ben seni öldüreceğim’ diyerek bağırıyordu. Her yer kan olmuştu ve Sedat sonrasında hareketsiz bir şekilde yerde yatıyordu. Çok korkmuştum. Sedat’ı öylece bıraktım ve dayımın evine gittim. Kafam ıslaktı ve şoka girmiştim” dedi.

OLAY YERİNE ÜÇ KEZ GELİP KONTROL ETTİ
Evde kafasını kuruladıktan sonra duvardaki montu alıp, yeniden olay yerine gittiğini ifade eden İlker U. “Hapishaneden yeni çıkmıştım ve korkuyordum yeniden içeri girmeye. Çok korktum. Cesedi yaklaşık 15 metre göl kenarında sürükledim. Etrafta banket taşı buldum. Cesedin üzerindeki eşyaları çıkardım. Cesedin karnına ve banket taşına misinayı bağladım ve gölete yuvarladım. Tam gölede girmeyince sopayla iteledim. Bir süre sonra ceset sular içinde kayboldu. Çıkardığım eşyalarını yaktım. Eşyaların içinde bulunan cesedin cep telefonunu ve cebindeki para ile arabanın anahtarını aldım. Sonra hemen dayımın evine gittim ve dayıma ‘bizim işimiz çıktı, Bursa’ya dönüyoruz’ dedim. Bursa’ya gittim ve dolaştım. Bir süre sonra arabayı sahibine teslim ettim. Akşam yeniden İnegöl’e geldim. Yeniden gölede gittim ve ceset yoktu ortalıkta. Bayram namazına dayımla beraber gittik. Bayramın ikinci günü yine gölede
geldim” diye konuştu.

ARAYANLARA MESAJ ATTIM
Öldürdüğü Sedat’ın telefonunun kendisinde olduğunu ifade eden İlker U., “O telefona gelen mesajlara cevap verdim. Arayanlara mesaj attım. Son olarak ‘Sedat seni öldü diyorlar’ şeklindeki mesajın ardından telefonun bataryasını çıkartarak, kırıp attım” şeklinde konuştu.

RÜYALARIMA GİRİYOR
Çok pişman olduğunu kaydeden İlker U., “Çok pişmanım. Rüyalarımdan eksik olmuyor. Ailesinden çok özür diliyorum. Onun yerinde o gece ben ölmüş olabilirdim. Ailesi çok ceza almamı istiyor, haklılar ama ben çok pişmanım” dedi.

KARPUZ KESMEK AMACIYLA
Sanık İlker U., iddia makamının sorularını ise şöyle yanıtladı; “Bıçağı Bursa’da bir araziye attım, yerini gösterebilirim. Bıçağı dayımın evinden karpuz kesmek amacıyla aldım. Dayımın kenevir tarlası olduğunu düşünmüyorum, o zaten böyle şeylere karşıdır.”

ÖNCE KORKTU SONRA İTİRAF ETTİ
İddia makamının, kendisinin ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığını hatırlatması üzerine İlker U., eylemi tasarlamadığını, yağma yapmadığını belirterek, soruşturma kapsamındaki ilk ifadesini korkarak yaptığını, doğru ifadesinin şu anki söyledikleri olduğunu kaydetti.

OLAYA KARIŞMADIM
İlker U.’nun dayısı sanık Rahmi A. ise, “İfadenin ardından dondum kaldım. Ceset bulunduğunda yeğenimin böyle bir şey yapacağına kalbim kanaat getirmemişti. Olay üzerime kalır düşüncesiyle bazı ifadeler de bulunmuş olabilirim. Ama ben olaya karışmadım. Olayı ceset ortaya çıkınca öğrenmiş oldum” dedi.

KEŞİF YAPILACAK
İddia makamı, Rahmi A. hakkında ortaya atılan suçlamalar konusunda istihbarat bilgi notu ile cinayet olayı ile alakalı keşif yapılmasını istedi. Mahkeme, iddia makamının talebini kabul ederken, keşif yapılması için gün kararlaştıracak.
Mahkeme, tutuklu sanık İlker U.’nun tutukluluk halinin devamına, Mahkemenin ise 14 Mayıs 2015 tarihine ertelenmesine karar verdi.
(İHA)