Bursa’da meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.
Kaza, Orhangazi ilçesinde meydana geldi. Seçim sonuçlarının açıklandığı dakikalarda Orhangazi’de ana yol üzerinde meydana gelen trafik kazasında iki kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerden birinin 3 gün sonra askere gideceği belirlenirken, kazaya karışan araçlardan birisinde bulunan alkol şişeleri dikkatlerden kaçmadı.
Edinilen bilgilere göre Serhat Kuş (19) idaresindeki 77 AJ 352 plakalı otomobil, iddiaya göre Orhangazi’den Bursa istikametine seyir halindeyken, Bursa çorba salonu önünde diğer araçlara makas yaptığı esnada kontrolden çıktı. Savrulan otomobil aynı yönde gitmekte olan Volkan Hasan Usta (33) idaresindeki 16 JJM 48 ticari araca çarptı. Çarpışmanın etkisi ile iki araçta kontrolden çıktı. Araçların ikisi de yolun sağında bulunan zeytinliğe uçtu. Zeytinliğe uçan iki araçtan otomobil ters dönerek durabildi. Ticari araç ise otomobilin üzerine düştü.
Kaza sonrasında otomobilde yolcu olarak bulunan Aykut Tekin (20) otomobil içinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Yine kazada otomobilde bulunan otomobil sürücüsü Serhat Kuş, Meryem Kanber (18) ve Nazlı Can Doğan (19) yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan araç sürücüsü Volkan Hasanusta, yapılan tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumu ağır olan otomobil sürücüsü ise Orhangazi’deki ilk müdahalenin ardından Bursa’ya sevk edildi. Kaza sonrasında polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaptı.
Kazaya neden olduğu ileri sürülen otomobilin içindeki alkol şişeleri dikkatlerden kaçmadı. Kazada hayatını kaybeden Volkan Hasanusta ve Aykut Tekin’in cenazeleri Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kazada hayatını kaybeden Aykut Tekin isimli gencin 3 gün sonra askere gideceği öğrenildi.
(İHA)