Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, denizde boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmak isteyen bir genç, dalgalara kapılarak hayatını kaybetti.
Olay, Mervealtı Plajı mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, serinlemek için denize giren İbrahim İhsan Karakaya (11) boğulma tehlikesi geçirince baba Muhammet Serkan (40) ile amcası Muzaffer Karakaya (26) kendisini kurtarmak için denize atladı. 11 yaşındaki çocuğu kurtaran baba Muhammet Serkan ile amca Muzaffer Kakaya da boğulma tehlikesi geçirdi. Bu sırada Muhammet Serkan Karakaya ve Muzaffer Karakaya ile 11 yaşındaki İbrahim İhsan Karakaya’yı kurtarmak için 18 yaşındaki Akın Özdemir de denize atladı. Baba Muhammet Serkan ve amca Muzaffer ile İbrahim İhsan Karakaya denizden çıkarılarak olay yerine çağrılan 112 ambulansı ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak Akın Özdemir girdiği denizden çıkmayınca yakınları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri Sahil Güvenlik ve Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiyesinden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ait dalgıçlar bir süre Zodyak bot ile arama yaptı ardından da dalış yaparak genci bulmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren arama sırasında çalışmalara katılan vatandaşlardan bir kişi kıyıya yakın bir mesafede Akın Özdemir’in cansız bedenini buldu. Akın Özdemir’in yapılan kontrollerde öldüğü belirlenirken, olay yerinde bulunan anne ve babası sinir krizi geçirdi. Talihsiz gencin cesedi ambulans ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BİR GÜN ÖNCE AYNI YERDE DEDE İLE TORUNU DA BOĞULMA TEHLİKESİ ATLATTI
18 yaşındaki Akın Özdemir’in hayatını kaybettiği Mervealtı mevkisinde 14 yaşındaki Şengül Akova da boğulma tehlikesi geçirmiş, kendisini kurtarmaya çalışan 60 yaşındaki dedesi Beşir Men de boğulma tehlikesi atlatmıştı. Dede ile torun aynı ambulansa konularak hastaneye kaldırılmış ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilmişti.

İTFAİYE MÜDÜRÜNDEN VATANDAŞLARA "GÜVENLİ PLAJ" UYARISI
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş tüm uyarılarına rağmen bugün yine üzücü bir olay yaşadıklarını söyledi. Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu an için gerçekten çok üzüntülüyüz. 18 yaşında bir gencimizi yitirdik. Şu anda 112 müdahale yapıyor ama inşallah mucize olur diyoruz. Dalgalı havalarla ilgili vatandaşlarımızı defalarca uyardık. Denize akıntı olan yerlerde girmesinler. Plajları tercih etsinler. Plajlarda güvenli olduğunu belirten bayraklarımız ve cankurtaranlarımız mevcut. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şu anda geldiğimiz bölgede 3 kişi boğulma tehlikesi geçirmiş. İkisinin sağlık durumu iyi, arkadaşımız eks durumda. Eks olan kişinin diğer boğulma tehlikesi geçiren kişilerin akrabası olduğu söyleniyor ama şu anda tam bir bilgi alınamadı” dedi.
Jandarma olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
(İHA)