Bursa’da her sabah kızını okula götürürken gazinodan çıkan alkollü ve yarı çıplak bayanları gören babanın ihbar maili gazinoları yaktı. Osmangazi ilçe belediyesi tarafından başlatılan inceleme sonrası kapama saatine 10. kez riayet etmedikleri tespit edilen 7’si turistik gazino 43 işyeri mühürlenip 1 milyon 692 bin lira para cezası kesildi.
Merkez Osmangazi ilçesi Selimiye Mahallesi’ nde ikamet ettiği öğrenilen bir kişi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesine mail gönderip sabah servis ile ilkokula giden kızını, araca bindirirken zor anlar yaşadığını dile getirdi. Altıparmak Caddesi’nde saat 07.30’da beklerken, gece kulüplerinde çalışan ve taksi ile evlerine giden, aşırı alkollü olan ve dekolte giyinen kadınları görünce sıkıntılı anlar yaşadığını belirten kimliği açıklanmayan baba, bu görüntüleri kızının görmemesi için kendisini paltosunun altına sakladığını belirtti. İhbar maili üzerine bilgilendirilen Bursa polisi olayla ilgili harekete geçti. Polis yaptığı denetimlerde, en son sabah saat 05.30’da kapatması gereken ancak bu süreyi geçiren 8 gazino hakkında işlem yaparak, Osmangazi İlçe Belediyesi’ne bildirdi. Toplanan Belediye Meclisi 10. kez kapama saatine uymayan 7’si gazino 43 işyerinin mühürlenip toplam 1 milyon 692 bin lira para cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Ayrıca yapılan denetimler sonunda, çalışanlarını SGK’ya bildirmeyen, yasak olduğu halde işyerinde sigara içiren 42 işyeri de mühürlenip, toplam 819 bin lira idari para cezası verildi.

AYNI İHLALİ BİR YILDA 10 KEZ TEKRARLAMIŞLAR
Olayla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar denetlemelerin 25. Ekimden bu yana polis ve zabıta ekipleri tarafından birlikte yapıldığını son bir ayda 17:30 ile 08:00 saatleri arasındaki denetlemelerin arttırıldığını söyledi. Başkan Dündar işletme ruhsatlarında belirtilen kapama saatlerine uymayan tüm cezai işlemlere ve uyarılara rağmen kulak asmayıp 10. kez cezai işlem uygulanan 7’si turistik gazino 43 işyerinin mühürlenerek 1 milyon 692 bin lira para cezası uygulandığını söyledi.
(İHA)