İstanbul Bahçelievler’de park yüzünden çıkan kavgada tarafları ayırmaya çalışan polis, sopa ve bıçak darbeleriyle yaralandı.
Olay, Yayla Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde dün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, büfelere ve marketlere toptancılık yapan bir şahıs, yanındaki arkadaşıyla birlikte dağıtım için geldiği Adnan Kahveci Bulvarı’nda cadde üzerindeki bir markete mal bırakmak için aracıyla kaldırıma çıktı. Bu sırada aynı cadde üzerinde büfe işleten Hakan A. park meselesi yüzünden tepki gösterince tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi ile cadde üzerindeki çiçekçi dükkanının sahibi, büfe işletmecisi ile toptancıyı ayırdı. Ancak sinirini alamayan Hakan A., büfeden bıçak alarak toptancının üzerine yürüdü. Bunun üzerinde toptancı şahıs ile arkadaşı da araçtan sopa alarak büfecinin üzerine yürüdü. Şahısların bıçaklı ve sopalı kavga ettiğini gören polis memuru Umut Necati K. ise kavgayı ayırmak istedi. Kavga eden şahısların arasında kalan polis memuru, toptancının salladığı sopayla belinden, büfeci Hakan A’nın salladığı bıçakla ise kolundan hafif şekilde yaralandı. Polis memuru aldığı darbelerle yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şahısları gözaltına aldı. Sağlık ekipleri de yaralı polisi ambulansla Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Olayı gören bir vatandaş, “Polis kavgayı ayırırken yaralanıyor. Polis kavgayı ayırmak istedi, o esnada da sopa geldi. Ancak bıçağın nereden geldiğini göremedim. Polisin durumu hafif” dedi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
(İHA)