Manisa’da 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar’ı 4 yaşındaki kızlarının gözü önünde arabada döverek ölümüne sebep verdiği gerekçesiyle yargılanan Semih Çapar, mahkemede, “Burcu yaşasaydı, çocuğum ölseydi” dedi.
8 aylık hamile eşini dört yaşındaki minik kızlarının gözü önünde döverek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar hakkında açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmaya Burcu Çapar’ın babası Süleyman ve annesi Fatma Akyol katıldı. Dava diğer tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, dava öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi.

SEMİH ÇAPAR ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Hamile eşini öldürmekten yargılanan Semih Çapar’ın Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü davası güvenlik görevlisi B.Ş.’nin dinlenmesiyle başladı. Burcu Çapar’ın hastaneye getirilmesi ve ardından acil serviste yaşananları anlatan B.Ş., Burcu Çapar’ı getiren Semih Çapar’ın yanında iki kişinin ve bir kız çocuğunun olduğunu belirterek, Semih Çapar’ın acil serviste bulunan Burcu Çapar’a ilk müdahaleyi yapan doktor ile aralarında bir konuşma olduğunu iddia etti.
Güvenlik görevlisi B.Ş. ifadesinde, güvenlik gerekçesiyle Semih Çapar’ın doktor ile buluşmasında yanında olduğunu belirterek, “Semih Çapar doktorun sorusu üzerine ilk etapta kaza yaptığını söyledi. Ardından doktorun ısrarı üzerine doğruyu söylemesini istedi. Semih Çapar ise doktora kavga ettiğini itiraf etti” dedi.
Burcu Çapar’ın ilk durumu hakkında gözlemlerini dile getiren güvenlik görevlisi B.Ş., yaralı olarak getirilen Burcu Çapar’ın bazı yerlerinde morlukların olduğunu, bilincinin kaybolduğunu, bir güvenlik görevlisinin de yardımıyla Burcu Çapar’ı sedyeye alarak acil servise götürdüklerini belirtti.
B.Ş. ayrıca Semih Çapar’ın yanında hastaneye gelen iki kişinin Semih Çapar’a kızdığını dile getirdi.
Ardından sanık Semih Çapar ise doktorun kendisine sadece eşinin durumunun ağır olduğunu söylediğini belirterek itiraz etti.
Hastanede görevli diğer güvenlik görevlisi M.D. ise acil servise iki aracın geldiğini, öndeki araçtan Burcu Çapar’ı diğer güvenlik görevlisi ile birlikte çıkararak sedyeye aldıklarını belirtti. Arkadaki araçtan ise aile büyüklerinden iki kişinin indiğini belirten M.D., iki kişinin Semih Çapar’a bağırdığını söyledi.
Doktorun ilk kendisini çağırdığını ifade eden M.D. doktorun kendisine yaralının durumunun ağır olduğunu, aileye haber vermesini istediğini dile getirdi.
M.D.’nin ardından ifade veren sanık Semih Çapar’ın kuzeni S.Ç. düğün günü yaşadıkları olayı anlattı.
S.Ç., eşiyle birlikte eve dönüş için Semih Çapar’ın arabasına binerken Burcu Çapar’ın kendisine kızarak ‘sen nasıl bu arabaya binersin’ dediğini bu yüzden tartışma çıkmasının ardından arabaya binmediklerini dile getirdi.
Tartışmanın ardından Semih Çapar ve eşinin arabayla ayrıldıklarını yaklaşık 2 dakika sonra çığlık sesi ve ardından fren sesinin geldiğini belirten S.Ç. kendilerinin kaza oldu endişesiyle sesin geldiği yere gittiklerinde hiçbir şey göremediklerini söyledi.
Eşinin kendisini aldattığını iddia eden S.Ç., eşiyle Semih Çapar’ın sık sık görüştüğünü, kendisinin de Semih Çapar ile sadece eşinin aldatmasından sonra görüştüğünü belirtti. Ardından psikolog tarafından hazırlanan ve Semih Çapar ve S.Ç.’nin buluştuğuna dair rapor mahkemeye sunuldu.
Ölen Burcu Çapar’ın annesi Fatma Akyol duruşmada yaptığı konuşmada Semih Çapar ve S.Ç.’nin konuşmalarını ve mesajlaşmalarını CD halinde sunduklarını ve adalete güvendiklerini dile getirdi. Akyol ailesinin avukatlığını yapan Mehmet Özyolcu, şu ana kadar yapılan ifadeleri özetleyerek, Semih Çapar’ın önceki ifadelerinde cinayeti işlediğine dair sözlerinin olduğunu belirtti.
Adli tıp raporunu kabul etmediklerini ifade eden Özyolcu, Burcu Çapar’a ilk müdahaleyi yapan doktorun da ifadesinin alınmasını istedi.
Ardından kendini savunan sanık Semih Çapar şu ifadeleri kullandı: “Ben freni eşim kendisini arabadan attığı için sıktım. Bir an bile öleceği aklıma gelmedi. Çocuğumun ölmesinden korktum. Olay yerine motorlu bir kişi geldi. Burcu yaşasaydı, çocuğum ölseydi. Benim fren sıktığım yer tartışmanın yaşandığı yerden 400-500 metre uzaklıkta. Benim eşimi arabadan atmam da imkansız.”
Semih Çapar’ın avukatı ise adli tıp raporunda Burcu Çapar’ın bütün darp izlerinin sağ tarafında olduğunu, bu yüzden Burcu Çapar’ın rapora göre araçtan düşmesi ve düşürülmesinin olabileceğini savundu.
İfadelerin ardından Semih Çapar’ın tutuklanma halinin devamına ve duruşmanın Nisan ayının 28’ine ertelenmesi kararı verildi.

CHP’Lİ ÖZEL’DEN BURCU ÇAPAR’A DESTEK
Dava öncesinde Manisa Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na destek vermek üzere gelen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Kadın cinayetleri her gün her yerde devam ediyor. Kadına yönelik şiddet her gün aratarak devam etmektedir. Bunu önlemek için, bunu siyaset üstü ve partiler üstü bir yaklaşımla politik olduğunu kabul ederek ve buna karşı ortak politikalar üreterek çözülebileceğine inanıyorum” dedi.

EN AĞIR CEZAYI İSTİYORLAR
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Ayşenur Çömlekçi ise, "Kocası Semih Çapar tarafından 4 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde, hem de 8 aylık hamile olduğu halde öldürülen Burcu Akyol (Çapar) kardeşimize adalet için burada toplandık. 11 Mayıs 2014 günü kocası Semih Çapar tarafından 4 yaşındaki kızlarının gözleri önünde arabada öldürülesiye dövülen Burcu kardeşimiz hastanede 16 gün boyunca verdiği yaşam savaşının ardından 26 Mayıs 2014 günü hayatını kaybetmiştir. Burcu kardeşimize sahip çıkıyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, Burcu kardeşimizin katili hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yapılan açıklama sık sık platform üyeleri tarafından ‘Burcu için adalet istiyoruz’, ‘Kadın cinayetlerine indirim değil ağır ceza’ şeklinde sloganlar atıldı.

BABADAN TEPKİ
Duruşma öncesi Burcu Çapar’ın babası Süleyman Akyol ise ilk duruşmada ortaya atılan Burcu Akyol’un kaza ile öldüğü iddialarının asılsız olduğunu anlatarak tepki gösterdi. Çevresindeki yakınları tarafından sakinleştirilen baba Akyol, daha sonra duruşma salonuna girdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay, 17 Mayıs 2014 tarihinde meydana geldi. Semih Çapar yolda kaza yaptıklarını belirterek eşi Burcu Çapar’ı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kendi aracıyla getirdi. Burcu Çapar’ın ailesinin hastaneye gelmesi üzerine çiftin minik kızları 4 yaşındaki Ecrin’in ‘Annemi babam öldürdü’ demesi üzerine acı gerçek ortaya çıktı. Burcu Çapar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde 16 gün boyunca verdiği yaşam savaşını karnındaki sekiz aylık bebeğiyle kaybetti.
(İHA)