Yasadışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen kaçakları taşıyan tekne, Yunanistan’ın Midilli adası yakınlarında battı. Teknede bulunan 10 kişi Türk balıkçılar tarafından kurtarıldı. Teknede yaklaşık 200 kişi olduğu öne sürüldü.
Alınan bilgiye göre, dün gece Yunanistan’ın Midilli Adası yakınında kaçak göçmen taşıyan bir tekne battı. Bölgeye yakın olan Türk balıkçılar, denizden çıkardıkları Suriye, Irak ve Filistin uyruklu 10 kişiyi Ayvacık’ın Bektaş köyüne götürdü. Biri bebek 5 kişi Ayvacık Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Kurtarma çalışmalarına katılan Sivrice Balıkçı Kooperatifi Başkanı Müjdat Özdemir, olayı gördükten sonra hemen teknesiyle bölgeye hareket ederek kurtarma çalışmalarına katıldıklarını anlattı. Özdemir, “Tekne yanımdan geçiyordu. Geçtikten 10-15 dakika sonra tekne kayboldu. Sahil güvenliği arayıp ‘Kurtarmaya gideyim mi?’ diye sordum. ‘Git’ dediler. Denizin üstünde can yelekleri ve tahta parçaları vardı. İki katlı taraça yıkılmış. Yıkılınca tekneyi batırmış. 18 metrelik bir tekneymiş” dedi.
Bölgede kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü öğrenildi.
(İHA)