Karabük’te, Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak’ta sabaha karşı meydana gelen heyelan sonrası iki ev yıkılırken, polis ekipleri anonslarla evleri boşalttı.
Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak’ta yağmurun etkisi ve su deposundan sızan su sonrası heyelan meydana geldi. Dün, bölgede toprak kayması sonrası AFAD ekiplerinin tehlikeli gördükleri evleri boşlatması üzerine bu sabaha karşı yeniden meydana gelen heyelanın ardından iki ev yıkıldı 20 evin de tehlike altında olduğu bildirildi.
Yaşanan heyelan sonrası mahalleye gelen AFAD ve polis ekipleri sürekli anonslar yaparak vatandaşların acil olarak evlerini boşaltmasını istedi.
Heyelanda kalan evindeki eşyaları çıkartamayan Kemal Kuruoğlu, “Eşyam, her şeyim içeride. Dün eşyamı toplamaya geldim ve hiçbir şeyi çıkaramadım” dedi.
Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay ise, birkaç evde çatlaklar olduğu ihbarı üzerine yaptıkları inceleme sonrası evlerin birçoğunu boşalttıklarını söyledi. Erbay, “Sabah birkaç ev yıkıldı ve can kaybı olmadı. Zeminin fazla su almasına bağlı olarak göçmeler ve evlerde yıkılmalar meydana geldi. Burada 14 tane bina ve 20 konut da tehlikeli olduğundan boşlatma kararı aldık. Herhangi bir can kaybı olmadı” dedi.
Evlerinden eşyalarını kurtaramayan vatandaşlar ise tepkilerini ortaya koyarken, polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alarak binalara kimseyi yanaştırmıyor.
(İHA)