Edirne’nin Keşan ilçesinde aşevi tarafından dağıtılan yemeklerden yiyen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve kusma iddiasıyla Keşan Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Çoğunluğu çocuklardan oluşan kişilerin gıda zehirlenmesi iddiasıyla rahatsızlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Keşan’da İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından her yıl açılan aşevinde dün akşam iftar saatinde 225 ihtiyaç sahini aileye yemek dağıtıldı.

Ezogelin çorba, kıymalı mercimek yemeği ve salçalı pilavdan oluşan yemek menüsünden evlerine alan çok sayıda kişi yaptıkları iftarın ardından saat 23.00 sıralarında mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleriyle Keşan Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Özel araçları ve ticari taksilerle Keşan Devlet Hastanesi’ne başvuran hastalar, burada tedavi altına alındı. Saatler geçtikçe zehirlenen kişi sayısı artınca, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım ve Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan’da Keşan Devlet Hastanesi’ne gelerek yaşanan olayla ilgili bilgi aldı.

YEDİKLERİMİZDEN ZEHİRLENDİK

Devlet Hastanesi’ne başvurun kişiler, gazetecilere yaptıkları açıklamada, Aşevi tarafından dağıtılan yemeklerden yiyenlerin zehirlendiğini iddia etti. Aşevinin menüsünün, makarna, çorba ve mercimek olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Zehirlenmelerin sebebi dağıtılan yemekler. Şu anda rahatsızlanan çocukların tamamı yedikleri yemekleri kusuyorlar. Çok sayıda çocuk zehirlendi. Hastane içerisinde rezillik. Bu akşam yemekleri kim verdiyse, resmen insanların sağlığıyla oynadılar. Gelenlerinde hepsi çocuk.” dedi.

POLİKLİNİKLERİN KORİDORUNA SEDYE KONULDU

Aşevinden yaklaşık 225 aileye dağıtılan yemeklerden yiyerek zehirlenen çok sayıda kişi, özel araçlar, ticari taksiler ve ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne geldi. Keşan Devlet Hastanesinde görev yapan uzman doktorlar ve çok sayıda pratisyen hekimde hastaneye çağırıldı. Gelen kişi sayısı çok fazla olunca, Acil Servis’te tedavi olan hastalar, sağlık ekiplerince Keşan Devlet Hastanesi B Blok, 1. Katta bulunan polikliniklerin salonuna kurulan sedyelere yönlendirildi.

ERZAKLARI KAYMAKAMLIK VERDİ İDDİASI

Öte yandan Aşevine verilen erzakların ise Keşan Kaymakamlığı tarafından tedarik edildiği öğrenildi. Ramazan ayının ilk 10 gününde Keşan Belediyesi tarafından verilen erzakların kullandığı, sonraki 10 günde ise Keşan Kaymakamlığı tarafından verilen erzaklarla yapılan yemeklerin vatandaşlara dağıtıldığı, olaydan önce dağıtılan yemeklerin ise Kaymakamlık tarafından tedarik edilen erzakların sonu olduğu iddia edildi.

KAYMAKAM DINKIRCI: “ARAŞTIRMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Saat 23.00 itibariyle Acil Servise başvuran hastaların ardından Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı’da saat 02.30 sıralarında hastaneye gelerek yaşanan olayla ilgili bilgiler aldı. Hastane yetkilileri ile özel bir toplantı yapan Dınkırcı, hastane çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Dınkırcı, yaşanan olayla ilgili Keşan Devlet Hastanesi’nde yetkililerin gerekli çalışmaları yaptığını belirterek; “Hem İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, hem de Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz olayı değerlendiriyor. Olayın şu anda sağlık yönüyle ilgileniyoruz. Yarın itibariyle de gereken değerlendirmeler yapılacaktır. Şu anda 70-80 civarında kişinin resmi olarak Hastaneye kaydı yapıldı. Tahliller tam anlamıyla çıkmadan bir şey söylemek yanlış olur” dedi.

Kaymakam Dınkırcı, daha sonra ise hastaneden ayrıldı.

ZEHİRLENMELER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan sabahın ilk saatlerinde kadar gerek ambulanslarla gerekse kendi imkanlarıyla çok sayıda kişinin zehirlenme iddiasıyla hastaneye başvurduğu öğrenildi.

Olayla ilgili ise soruşturma başlatıldı.

(İHA)