Bursa’nın İnegöl ilçesinde çukura düşen at için itfaiye ve vatandaşlar seferber oldu. Düştüğü çukurdan çıkartılan at, bir başka çukura daha düşünce yenide operasyon yapıldı.
Edinilen bilgilere göre, Özgür Telkez, atını Sinanbey Mahallesi Hekimzade Sokak’taki sit alanında bulunan yeşillik alana bağladı. Atının bağlayan genç, bu sırada babası rahatsızlandığı için apar topar babasının yanına gitti. Bir süre sonra babasının isteği üzerine atı bağladığı yerden almak için gelen genç, atı bağladığı yerde bulamadı. Çevredeki vatandaşlar atın sit alanındaki çukura düştüğünü bildirdiler.
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi görevlileri, yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki çukura düşen atı kurtarmak için çabaladılar fakat atın insan gücüyle çıkarılması imkansızdı. Ekipler, atın çıkarılması için vinç firmasına haber verdiler. At, vincin ucuna bağlanan halatlarla düştüğü 4 metre yüksekliğindeki çukurdan çıkarıldı.

BU SEFERDE DİĞER ÇUKURA DÜŞTÜ
Vinç yardımı ile çukurdan çıkarılan at, etraftakilerden ürkerek koşmaya başlayınca düştüğü çukurun hemen yanında bulunan başka bir çukura düştü. Bir operasyonu başarıyla tamamlayan ekipler mecburen ikinci bir operasyon için çalışmalara başlamak zorunda kaldılar. İkinci çukura düşen atın yanına inen ekipler, bu sefer halatları daha sıkı bağladılar. Yeniden aynı teknikle çukurdan çıkarılan At, sokak üzerine indirildi.
Sokağa indirilen at sahibine teslim edilirken, ardı ardına iki farklı çukura düşen atın yara almaması sevindirdi.
(İHA)