İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir’de, paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı.
Başsavcılık, Paralel Devlet Yapılanması adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin, örgüt adına himmet, infak, burs, zekat, bağış, kurban ve benzeri adlar altında, düzenlenen toplantılarda katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah yaptığı operasyonla aralarında öğretmen, esnaf ve diğer meslek grubundan 23 kişiyi, paralel yapıya finansal destek sağladığı iddiasıyla gözaltına aldı. Emniyete getirilen şüpheliler sorgulanmak üzere işlemleri başlatıldı.
Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
’’Kamuoyunda FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) adıyla bilinen terör örgütüne mensup olduğu iddia edilen kişilerin, örgüt adına himmet, infak, burs, zekat, bağış, kurban ve benzeri adlar altında, düzenlenen toplantılarda katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak örgüte ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ve bu yönde ciddi bulgular elde edilmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 23 kişiye yönelik 24/07/2015 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş, 13 kişiye ait 14 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmıştır. Konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir.’’
(İHA)