İzmir’de meydana gelen trafik kazaları MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Aşırı hız ve dikkatsizlik kazaları yine beraberinde getirdi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün kentin cadde ve meydanlarına kurduğu sabit ve hareketli Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarının kaydettiği trafik kazası görüntüleri, görenleri şoke etti. Ketin farklı yerlerinde ve farklı tarihlerde kaydedilen kazaların, genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği gözlendi.
KIRMIZI DA DURMADI
Kameralara yansıyan ilk kaza Karşıyaka İskele karşısında meydana geliyor. Sağ şeritte hızla ilerleyen motosiklet sürücüsü, kırmızı ışıkta durmayıp devam etti. Motosikletli bu sırada yan yoldan kendine yeşil ışık yanınca hareket eden otomobile sol taraftan çarptı. Motosikletli ölümden dönerek son anda aracın altında kalmaktan kurtuldu.
ARAÇLARIN ARASINDAN GEÇMEK İSTEYİNCE
MOBESE kameralarına yansıyan bir diğer kaza da ise Gaziemir Arda Meydanı’nda bulunan kavşakta meydana geldi. Kavşakta araçların arasında ilerleyen yaşlı bir şahsa, hızla gelen dolmuş çarptı. Yayanın dikkatsizliği canında ediyordu.
YAYA KIRMIZIYA UYMADI
Bir diğer kurallara uymama sonucu oluşan kaza ise Karşıyaka İskele önde meydana geldi. Yayalara kırmızı ışık yandığı sırada yolun karşısına geçmeye çalışan yaya, Alaybey’den Bostanlı yönüne giden otomobil çarptı.
KAVŞAKTA KAZA
Alsancak’ta meydana gelen kaza da ise kavşakta dönen taksi, yolun karşısına geçmeye çalışan yaya çarptı. Kazadan yaya yaralanırken ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
YİNE KIRMIZI HATASI
Bir diğer kırmızı ışık hatası da Karşıyaka’da meydana geldi. Yayalara kırmızı ışık yandığı sırada yolun karşısına dikkatsiz bir şekilde geçmeye çalışan yaya, hızla gelen otomobil çarpıyor. Çarpmanın şiddetiyle yaya savrulurken sert bir şekilde yere düşüp yaralanıyor.
KIZ ÖĞRENCİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
İkinci kaza ise Bornova Mustafa Kemal Caddesi Migros Kavşağ’nda meydana geldi. Kendilerine kırmızı ışık yanmasına rağmen, çok sayıda yaya kendini araç yoluna attı. Araçlara yeşil yandığı halde koşarak kendini yola atan ve kulağında kulaklık bulunan bir kız öğrenciye hızla gelen otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan kız öğrenci yere düşerken, elinde bulunan kitaplar da havaya uçtu. Çevredeki vatandaşlar, kız öğrenciye yardım ederken, öğrenci yaralı olarak kurtuldu.
(İHA)