Kosova Özel Savcılığı, terörle ilgili çeşitli suçlar işledikleri gerekçesiyle Kosovalı 5 sanık hakkında iddianame hazırladı.
Priştine Temel Mahkemesi’nde görülecek davada sanıklar, terör grubunu yönetmek, yasadışı patlayıcı madeler üretmek, terör grubuna üye olmak, terör eylemleri hazırlamak,yasadışı silah ve patlayıcı bulundurmak, dini nefret yaymak ve Kosova topraklarında saldırı düzenlemek, Suriye içinde terör eylemlerinde bulunmak iddialarıyla suçlaniyor.
Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Hukuk Misyonu Eulex tarafından yapılan yazılı açıklamada, sanıkların saldırılarda kullanılan askeri silah ve mühimat satın alırken tutuklandıkları belirtildi. Tutuklamaların, terörle mücadelede Kosova Polis Müdüriyeti ile Kosova’da ABD’nin 2 Hristiyan misyonerine karşı yapılan saldırı nedeniyle gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda yapıldığı kaydedildi.
AB ülkelerinin hukuk alanında sağladığı yardımları ve Kosova kovuşturma organları tarafından 14 ay süren teknik takip ve soruşturmalara, Kosova Olay Yeri İnceleme Ajansı’nı kanıtlarının da eklendiği belirtildi.
İddianame, Kosova Özel Savcılığı’nda görevli uluslararası bir savcı tarafından hazırlandı.
(İHA)