Adana’da 150 polisle 40 bara düzenlenen operasyonla ruhsatı olmayan barlara para veya kapatma cezası verildi.
Adana’da göreve başladıktan sonra düzenlediği huzur operasyonlarıyla torbacı diye tabir edilen sokakta uyuşturucu satan şahısların önüne geçen Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 155’e ve emniyetin mail adresine gelen kumar ihbarlarını değerlendirerek çeşitli adreslere baskın yaptı. Kumar oynatan yaklaşık 100 iş yeri kapatılırken, kumar oynatan ve oynayanlara ağır para cezaları verildi. 50’ye yakın otel ve 150’ye yakın ev 20’ye yakın sauna fuhuş yapıldığı gerekçesiyle kapatıldı.
Zeybek’in verdiği talimatla dün gece de barlarda asayiş uygulaması yapıldı. İl genelinde 40 bara 150 polisle yapılan şok baskınlarda izinsiz çalıştırılan olup olmadığı, kapalı mekanda sigara içilip içilmediği, iş yeri ruhsatı olup olmadığı kontrol edildi.
Yapılan kontrollerde eksiği olan iş yerlerine uyarı ya da kapatma cezası verildi. Polis girdiği barlarda bulunan herkesin GBT kontrolünü yaptı. Uygulamaya ahlak, yunus ve asayiş polisleri katıldı. Barlarda bu tip uygulamaların ve baskınların bundan sonra sık sık yapılarak vatandaşların daha huzurlu ortamda eğlenmesinin sağlanacağı öğrenildi.
(İHA)