Anadolu birbirinden güzel ve müstesna şehirlere ev sahipliği yapmaktadır. İşte bu şehirlerden biri de asil olduğu kadar mütevazı olan Malatya’dır. Geçmişten günümüze toplumsal hafıza da önemli bir yeri vardır Malatya’nın. Malatya, Kültürel, tarihi ve sosyal olarak Anadolu’nun önemli şehirlerindendir. Yüzyıllardır içinde çeşitli unsurları barındırır. Bu özelliği ile kirli odakların, kültürel zenginliği bir fitne olarak kullanmak isteyenlerin daima bir operasyon sahası olarak gözükse de Malatya sağduyusu ve toplumsal bilinci ile adeta bir kültür mozaiğidir. Farklı görüşte insanların çarsında, pazarında rahatça dolaştığı dost meclislerinde fikirlerini rahatça açıklayabildiği bir şehirdir Malatya.

……

Malatya Anadolu’nun şehzadesidir.

.....

Malatya Türkiye siyaset tarihinde de önemli yeri olan bir şehirdir. Hacı Bedir(Fırat) Ağa, Hamido, Turgut Özal, Recai Kutan Türkiye siyasetinde iz bırakan nice siyasetçiden bazılarıdır. Yıllardan sonra Malatya içinde bulunduğu Türkiye siyasetinde bakanlık verilmesi ile yeniden hareketlenmeye başladı. Hayırlara vesile olsun.

...... 

Malatya, yetiştirdiği fikir işçileri ve oluşturduğu hür fikir ortamı ile bir her dönemin düşünce atölyesi olmuştur. Said Çekmegil ve daha nicesi buna örnektir. Malatya Anadolu’nun düşünce okuludur.

.....

Malatya idamlık bir şehirdir.

28 şubat sürecinde türlü baskıya nice diğer şehirler gibi maruz kalmıştır..

Malatya düşünce dinamiğini her daim taze tutan ve Anadolu da düşünce devriminin düşünce dirilişinin başlangıç noktası olmuştur olacaktır.

Bulunduğu coğrafya itibariyle doğunun batısı batının ise doğusu..

Yıllar içerisinde yaşanan onca olaya rağmen her daim aklı selim davranmıştır. Hassasiyetleri ile örnek teşkil etmiştir. Yaşadığı onca olaya bir isyan ve kaos oluşturacak şekilde değil deasil bir direnişle asil bir dirilişle cevap vermiştir.

Tüm bunlar düşünüldüğünde Malatya yurdumuzun diğer şehirleri gibi vazgeçilmezdir. Kıymetlidir….