Adaylar, 2022-YDUS Anesteziyoloji ve Reanimasyon tercihlerini 17 Ağustos 2023 tarihinden itibaren saat 10.00'dan başlayarak, ÖSYM'nin resmî web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri, 23 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59'a kadar devam edecek. 

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, tercih işlemlerinin yapılacağı süreçte 2022-YDUS Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen ilke ve kuralların geçerli olacağı vurgulandı. Adaylar, tercih yapmadan önce bu kılavuzu dikkatlice inceleyerek doğru tercihlerde bulunabilecekler. 

Tercihlerin yerleştirme işlemi, adayların belirlediği sıralamalara göre gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin belirttiği tarihlerde yapılması gereken tercihlerin dikkatle takip edilmesi ve tercih işlemlerinin son tarihine kadar tamamlanması önem taşıyor. 

Adaylar ve kamuoyu, 2022-YDUS Anesteziyoloji ve Reanimasyon tercih sürecinin detaylarını ve önemli bilgilerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirler. Yerleştirme ile ilgili tüm genel bilgiler ve tablolar da aynı adreste bulunuyor.